Titel

Publiceer Datum

Bijgewerkt: 23 okt 2020


Overdagkoor Daytime werd van bij de start in januari 2017 geleid door Michelle Cuyvers uit Neerpelt, een jonge enthousiaste dirigente en performer.

Haar drukke werkagenda en diverse engagementen was de aanleiding om in september 2018 het dirigeerstokje bij Daytime door te geven.


Jeroen Driessens, Dirigent

Bariton Jeroen Driessens (°1987) studeerde in 2011 met onderscheiding af als master in de muziek aan het Lemmensinstituut te Leuven. In 2012 behaalde hij er ook zijn aanvullend diploma in de specifieke lerarenopleiding. Hij genoot er zangopleiding bij Dina Grossberger, Gerda Lombaerts en Johan Uytterschaut.


Eerder studeerde hij in de muziekhumaniora Kindsheid Jesu te Hasselt bij Anja Van Engeland en volgde masterclasses bij Marie-Cécile Moerdijk.


Jeroen werkte als solist mee aan tal van boeiende projecten:

- De baritonpartij in de Johannespassie van J.S. Bach o.l.v. Kurt Bikkembergs in het

Lemmensinstituut van Leuven.

- De bassolo in de wereldpremière van het Te Deum van Sebastiaan Van Steenberge in de basiliek van Tongeren.

- De Christusrol in de Marcuspassie van Reinhard Keiser.

- De rol van Maximilian in Candide van L. Bernstein in de Stadsschouwburg van Leuven en de titelrol in de musical ‘Klokkenluider van de Notre-Dame’ in de Soeverein-arena van Lommel.


In 2012 maakte hij deel uit van het artiestenteam van het gerenommeerde Dinner Theater

Inspiration Point in Valkenswaard (NL). Zijn carrière als solozanger werd in oktober 2012

bekroond met de Kunstaanmoedigingsprijs van de Stad Lommel. Naast solozang is ook koormuziek een grote passie van Jeroen.


Als koorlid deed Jeroen mee met verscheidene projecten in het Lemmensinstituut, waaronder de Mattheuspassie van J.S. Bach, een cd-opname in de kathedraal van Mechelen en de uitvoering van oude muziek met het kamerkoor o.l.v. Erik Van Nevel. In 2013 toerde hij als enige Belg in het Europese masterproject "Meesters en Gezellen" doorheen het noorden van Nederland.


Dirigent

In 2006 startte zijn dirigeercarrière bij jeugdkoor Lokomotion uit Lommel en momenteel

dirigeert hij het Lommelse koor ‘Het Daghet’, De Schalmei’ uit Mol-Wezel en sinds

september 2018 ook ‘Overdagkoor Daytime’ uit Pelt. 


Muziekdocent

Tijdens zijn stage voor de lerarenopleiding doceerde Jeroen stemvorming in het

Lemmensinstituut en nu fungeert hij ook als zangleraar, leraar MCV en muziekinitiatie in

de academie van Mol.Martijn Van Den Dungen, Pianist

Martijn groeide op in de koorwereld, zijn eerste muzikale stappen zette hij namelijk op 7-jarige leeftijd in het instapkoor van het Neerpeltse koor De Piccolo's. Een jaar later startte hij met AMV aan het NIKO, het huidige KANL, waar hij op 9-jarige leeftijd begon met pianolessen bij Erik Fuchs. Al snel bleek piano spelen meer dan een leuke uitlaatklep en dus besloot Martijn op 18-

jarige leeftijd verder te studeren bij Jan Vermeulen aan het LUCA School of Arts Campus Lemmens, beter bekend als het Lemmensinstituut. In 2016 behaalde hij er zowel zijn masterdiploma piano alsook zijn diploma van leraar. Al die tijd heeft Martijn de koorwereld nooit verlaten. Tot zijn 15 de bleef hij zingen bij De Piccolo's, maar door de wet van de natuur werd zijn stem te zwaar en dus bleef hij aan het koor verbonden als vaste pianist, een functie die hij vandaag nog uitoefent. Met de het kinder- en jeugdkoor van De Piccolo's nam Martijn meermaals deel aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt met tweemaal een 1 ste prijs Cum Laude

als resultaat.


Zijn ervaring als begeleider stelde hij daarnaast ten dienste van verschillende koren en solisten uit de omgeving met mooie concerten en cd's tot gevolg.


Aan het Lemmensinstituut zong Martijn mee in enkele grote koorprojecten die typerend zijn voor de school, hij zong er onder meer de Psalmensymfonie van Stravinsky, Ein Deutsches Requiem van Brahms en de Johannespassie van Bach.


Op professioneel vlak is Martijn werkzaam als leraar en als begeleider aan de academies van Noord-Limburg en Tessenderlo. Hij geeft er pianolessen, begeleidingspraktijk en samenspel en begeleidt balletklassen in Lommel.


Martijn was tot op heden de vaste pianist van Daytime sinds maart 2018. Vanaf 2020 zal zijn bijdrage hoofdzakelijk bestaan in de projectmatige begeleiding van onze zanggroep.

31 keer bekeken0 reacties

Sitemap

Contacteer ons

Mail : koor.overdag@gmail.com

Tel: +32 473 69 50 64

Of via ons contactformulier.

Overdagkoor Daytime

Jeugdlaan 2, 3900 Pelt-Overpelt