Over het Overdagkoor Daytime

Muzikale Leiding

Van bij de start in januari 2017 wordt Overdagkoor Daytime geleid door Michelle Cuyvers uit Neerpelt, een nog jonge enthousiaste dirigente, die momenteel administratief medewerkster is op het secretariaat van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd.

 

Na de opleiding aan het conservatorium begon Michelle als docente zang, piano, gitaar en bandcoach bij pop- en rockschool Make Music in Bree. Door middel van sociaal contact met collega's, muzikanten werd ze pianiste en backing vocals bij de vierkoppige Nederlandstalige band Vastgoed uit Bree en frontzangeres bij de akoestische coverband SlowHands. Sinds kort maakt ze ook deel uit van het entertainmentteam bij Center Parcs Erperheide waardoor ze wekelijks op het podium staat. 

 

Haar drukke werkagenda was de aanleiding om het dirigeerstokje bij Daytime neer te leggen en sinds september 2018 leidt Jeroen Driessens de repetities.

Zingen in een koor is een geliefde vrijetijdsbesteding.

Dat blijkt wel uit het enorme aanbod van koren.

 

In elke woonplaats zijn er wel een aantal koren actief. Maar moet dat nou per se in de avonduren? Vaak hebben koorleden ook geen zin om ’s avonds nog de deur uit te gaan. Heel dikwijls is het repeteren in de avonduren niet zo productief en nefast voor het enthousiasme dat een koor nodig heeft. Een belangrijk voordeel van het overdagkoor is dat je ’s avonds niet de deur uit hoeft. Dus wel actief zingen in koorverband, maar geen kostbare avond kwijt.

 

Bij het overdagkoor is iedereen van harte welkom, in eerste instantie is er geen onderscheid in leeftijd: we willen graag dat jong en oud uit alle lagen van de bevolking het overdagkoor vormen.

 

Waarom?

 

Muziek verbindt mensen en dat maakt een koor o.a. zo uniek. Muziek spreekt de taal van emotie en raakt iedereen, zonder onderscheid te maken.


Het overdagkoor is voor alle leeftijden, jong en oud. Iedereen met een gezonde stem en een goed stel oren is welkom.

 

Leeftijd en voorkennis zijn geen criterium en noten kunnen lezen is absoluut geen must. We gaan voor een brede repertoirekeuze uit allerlei soorten muziek met als enig doel: in een fijne sfeer mooie muziek maken, zomaar overdag.

 

De huidige koorleden van Overdagkoor Daytime uit de Noord-Limburgse regio hebben aangegeven dat ze volop genieten van het samen zingen, trots zijn op wat ze hebben bereikt, maar bovenal dat zij in contact zijn gekomen met andere mensen.

 

Zingen in een koor – en zeker in een gemengd koor – heeft een positief en vooral socialiserend effect.

" Het overdagkoor is voor alle leeftijden, jong en oud! "

Overdagkoor Daytime repeteert elke dinsdag van 13.30u tot 15.15u in Zaal De Reppe, gelegen in de Jeugdlaan te Pelt-Overpelt (net achter CC Palethe en de bibliotheek).

Sitemap

Contacteer ons

Mail : koor.overdag@gmail.com

Tel: +32 473 69 50 64

Of via ons contactformulier.

Overdagkoor Daytime

Jeugdlaan 2, 3900 Pelt-Overpelt